Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Chancha Via Circuito – Rio Arriba (LLL)

Liksom salsa förknippas cumbia ofta med smöriga dansorkestrerar med lika bristande (kläd)smak som svenska dansband. Bilden är inte helt missvisande men inte heller komplett. I slutet av 60-talet influerades många cumbiamusiker av västerländsk rock och psychedelia. Det är den cumbian Chancha Via Circuito återuppväckt på ”Rio Arriba”, som först nu fått större distribution utanför Argentina.

Med fokus på de lätt transframkallande rytmerna skapar han en säregen musikmix. Som bäst låter det som en fusion av dubbig balearica och filmmusiken till en Tarantinorelaterad b-rulle, som sämst som en hipsterremix av alla gatumusikanters panflöjtsfavorit ”El Condor Pasa”.

Solstingsdans.

Bästa spår: “Caracol (Chancha Via Circuito Remix)”

Artist: Chancha Via Circuito
Titel: Rio Arriba
Bolag: ZZK Records
Betyg: 3

Publicerat i Sydsvenskan 2011-04-27

 23/8 2011, 15:08 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: