Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Lupe Fiasco – Lasers (LL)

Vi kan bara spekulera i vad ”Lasers” innehållit om Lupe Fiasco själv fått bestämma. Men det som fick Jay-Z att beskriva Chicagorapparen som en frisk fläkt – smart och skicklig historieberättarrap kryddat med radiovänliga poprefränger – låter tre år efter succéalbumet ”The Cool” inte lika unikt.

Texterna har fortfarande skärpa men många av låtarna är en urvattnad kompromiss. I ”Words I Never Said” går Lupe Fiasco till attack mot USAs krig mot terror och teapartyrörelsens Glenn Beck. Det hade varit intressant om Lupe Fiasco utvecklat den rösten. Istället har han riktat all ilska mot skivbolaget och skrivit under en brasklapp som ironiskt verkar bli den ofrivilliga popstjärnans största kommersiella framgång hittills.

Bästa låt: The Show Goes On

Artist: Lupe Fiasco
Titel: Lasers
Bolag: Atlantic/Warner
Betyg: 2

Publicerat i Sydsvenskan 2011-03-25

 23/8 2011, 14:32 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: