Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Mark E – Stone (LLLL)

Inom den utbrytargrupp som bäst förvaltat arvet från Ron Hardy och andra housepionjärer befinner sig Mark E i täten. Brittens stilbildande klipp- och klistra-edits av bland andra Womack & Womack har fått många efterföljare att sänka tempot och fokusera på suggestivt gung och uthållighet istället för explosivitet.

Länge höll Mark Es bearbetningar högre klass än hans egna produktioner. Men på albumdebuten hittar han till slut rätt.  Kompositionerna och arrangemangen har utvecklats. Den souliga disco som tidigare utgjorde kärnan är ersatt av mer utpräglat elektroniska ljudbilder och taktfasta trummaskinsrytmer.

Om housemusiken delat ut en bergspriströja hade den för tillfället burits av Mark E.

Bästa spår: Belvide Beat

Artist: Mark E
Titel: Stone Breaker
Bolag:
Spectral Sound
Betyg: 4

Publicerat i Sydsvenskan 2011-05-25
 23/8 2011, 15:26 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: