Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Michael Kiwanuka – Tell Me A Tale EP (LLLL)

Det finns all anledning att lägga namnet Michael Kiwanuka på minnet. Den 23-åriga Londonbaserade singer/songwritern med rötter i Uganda gör folksoul med blinkningar till 60-talet och afroamerikanska föregångare som Richie Havens, Terry Callier och Bill Withers.

Det som talar för ett genombrott bortom nördiga soulforum är en vår som förband till en viss Adele Adkins, nyligen framröstad till Storbritanniens mäktigaste musikpersonlighet. Det fullständigt trollbindande, lätt jazz- och afroinfluerade titelspåret från debut-EP:n är tveklöst en av årets hittills starkaste singlar. Befriande traditionellt och tidlöst. Tyvärr är EP:n ännu inte släppt på svenska Itunes men går att höra i sin helhet på Youtube.

Bästa spår: Tell Me A Tale

Artist: Michael Kiwanuka
Titel: “Tell Me A Tale EP
Bolag: Communion
Betyg: 4

Publicerat i Sydsvenskan 2011-06-15

 23/8 2011, 15:39 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: