Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Mohammed Ali – Vi (LLLL)

2009 var jag en av dem som knockades av Mohammed Alis gratisalbum ”Processen”. På den officiella albumdebuten har Stockholmsduon utvecklats ytterliggare. Låtarna och produktionerna är mer genomarbetade och varierade och spänner från traditionell hiphop till mer popinfluerade upptemponummer.

Texterna har blivit mer personliga och är ofta dubbelbottnade. Exempelvis i ”Postkodsmiljonär”, en dräpande ironisk kommentar till att våra postnummer – oavsett om det är i ett underhållningsprogram på tv eller i verkliga livet – avgör chanserna för att bli miljonär. Pretentionerna och ambitionerna imponerar men jag inte låta bli att stundtals sakna den enkelhet som fanns i av vardagsberättelserna på ”Processen”.

Bästa spår: “Svartskalle och kriminell”

Artist: Mohammed Ali
Titel: Vi
Bolag: Bad Taste Records
Betyg: 4

Publicerat i Sydsvenskan 2011-04-13

 23/8 2011, 14:57 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: