Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Soul Clap – Social Experiment 002 (LLLL)

Genom piratomarbetningar och remixer på bland andra R Kelly har Bostons Soul Clap positionerat sig som ett av de mest intressanta namnen på dansgolven idag. Duon använder element från disco, minimal techno, dub och electro för att skapa en variant av house som låter modern och egen trots att den är klart förankrad i en tradition.

Soul Claps första officiella dj-album inleds av ett regnoväder men deras välkammade house påminner mer om en somrig takterassfest. Stämningen är inledningsvis förväntansfullt avvaktande. Men två tredjedelar in – i övergången mellan egna Giorgio Moroder-flörten ”Fried Chicken” och Miguel Campbells spegelboll ”Kiss & Tell” – befinner sig samtliga festdeltagare på dansgolvet.

Bästa låt: Lee Foss ”Foxy”

Artist: Soul Clap
Titel: Social Experiment 002
Bolag: No. 19 Music
Format: DJ-album

Publicerat i Sydsvenskan 2011-03-09

 23/8 2011, 14:26 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: