Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

The Fasaans/Enjebeye – Tyrone/Ario (LLLL)

På 90-talet var lundafunk ett begrepp för att beskriva de frökapslar som senare blommade ut till konstellationer som Damn och Timbuktu. Innan jag kom i kontakt med The Fasaans, eller Enjebeye som människorna bakom det lilla nystartade lokala skivbolaget Fasaan Recordings också kallar sig, hade jag aldrig haft anledning att använda mig av ordet Malmöfunk.

Joel Nordström, Emanuel Sundin och Ivar Lantz är födda mellan 1989 och 1991 och har senaste året figurerat kring populära kulturhuset Kontrapunkt. På bolagets första släpp blandar trion instrumental biblioteksoul och afrobeat med en imponerande självklarhet. I sina bästa stunder låter de som Möllevångens egen motsvarighet till Quantic Soul Orchestra.

Artist: The Fasaans/Enjebeye
Titel: Tyrone/Ario
Bolag:
Fasaan Recordings
Betyg: 4

Publicerat i Sydsvenskan 2011-06-15

 23/8 2011, 15:37 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , , , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: