Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Zomby – Dedication (LLLL)

I intervjuer staplar Zomby vitt skilda referenser till modehuset Lanvin, kompositören Arvo Pärt, rapparen Max B och matematikern Kurt Gödel. Det är lätt att tolka som ett pretentiöst försök att distansera sig från dubstepgenrens hemmiljöer. Det behöver han inte göra för de finstämda och smakfullt arrangerade kompositionerna är tillräckligt unika ändå.

Produktionerna på tredje albumet är betydligt mindre intensiva än på föregångarna och består av kollage av uppsnabbade röstsamplingar, tv-spelsmelodier, oljefat, dova subbasgångar och highhats som rasslar som skallerormar. Låtarna är anmärkningsvärt korta och avbryts ofta bryskt, som om någon otåligt saxade mellan månadens bästa MP3:or från bloggar och dubstep-forum.

Bästa spår: Nathalias Song

Artist: Zomby
Titel: Dedication
Bolag: Playground
Betyg: 4

Publicerat i Sydsvenskan 2011-07-13

 23/8 2011, 15:55 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: