Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Movits, Malmöfestivalen 2011-08-23

När ordet började spridas om att Movits följt upp ett överraskande tv-framträdande på amerikanska The Colbert Show med en USA-turné skapade det förvirring. Hur kunde amerikanerna vara mottagliga för en trio som rappade på svenska när stora delar av Sverige ännu inte upptäckt dem? Den som ser Norrlandsgruppen live förstår varför.

Movits gör hiphop med tydliga influenser från swing och New Orleans-jazz. Även om de får på moppen av New Orleans-konstellationer som The Rebirth Band behöver de inte be om ursäkt för ”Marching Band?” – sin hyllning till staden som inleder kvällen.

Till skillnad från många andra hiphopartister har Movits potential att låta bättre live än på skiva. Trots att trion utökats med trombon och ståbas på scen går lite av dynamiken mellan liveinstrument och elektroniska produktioner förlorad till en början. Men efter att de halvvägs in förstärks av rapparen Zacke i ”Spela mig på radion” har de total kontroll över både publik och scen. När de avslutningsvis förenas med lokalkändisarna Timbuktu och Promoe svänger Posthusplatsen lika hårt som den där brassbandsparaden de efterlyste i öppningsnumret.

Publicerat i Sydsvenskan 2011-08-24

 24/8 2011, 10:39 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: