Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Four Tet – Fabriclive 59 (LLL)

Formatet är visserligen en kontinuerlig dj-mix men Four Tets del i Fabriclive-serien påminner lika mycket om en antropologisk studie över gammal UK Garage och annan vidareutveckling av house och drum & bass. Genrer som har varit viktiga influenser för Kieran Hebdens egna skapande den senaste tiden.

Mixen startar i kön till Londonklubben Fabric och leder via bortglömd 2stephouse, samtida dubstep och techno fram till Hebdens purfärska housetolva ”Pyramid”.

Utgrävningar av bortglömd musikhistoria mynnar ofta ut i en omvärdering av det förgångna. Här sker det bara delvis. För även om det gamla materialet lyfts av sammanhanget lyser Four Tets nytagningar tveklöst starkare än dess ursprungliga källor.

Artist: Four Tet
Titel: Fabriclive 59
Bolag: Fabric
Betyg: 3

Publicerat i Sydsvenskan 2011-09-22

 26/9 2011, 8:48 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: