Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Still Pee & Ru – Still Pee & Ru (LL)

Still Pee & Ru är det samma som gamla Sherlock-vännerna Thomas Rusiak och Pee Wee. Rusiak var en av de första hiphopsvenskarna att måla utanför genrens mallar. Det är över tio år sedan. Idag är det uppenbart att andra gör det bättre och mer relevant.

Produktionernas mörka blandning av psykrock- och jazzinfluenser är intressanta, framförallt i ”Black Shadow”, Dungen-samplande ”Wild Orchid” och avslutande boombapnumret ”The Outro”. Men i kombination med framförallt Rusiaks stela rap låter det ofta som något tveksamt posttriphopprojekt vi har förträngt att vi en gång gillade.

När DJ Viet-Naams scratch återkommer för åttonde låten i rad på ”Slap That Deejay” är det precis vad jag får lust att göra.

Bästa spår: The Outro

Artist: Still Pee & Ru
Titel: Still Pee & Ru
Bolag: Cosmos Music Group
Betyg: 2

Publicerad i Sydsvenskan 2011-10-19

 21/10 2011, 12:08 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: