Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Joker – The Vision (LLLL)

Om Massive Attack och de andra i det inflytelserika Bristol-kollektivet Wild Bunch sammanstrålat idag istället för i slutet av 1980-talet hade de sannolikt låtit som Liam McLean. Under namnet Joker skapar 22-åringen låtar som är lika mycket influerade av funk och R&B som av nutida brittisk basmusik.

Det efterlängtade debutalbumet har föregåtts av flera EPs som knuffat dubstepscenen i nya riktningar. ”Tron”, ett monster av frustande syntslingor, var länge signaturmelodi på de egna dj-spelningarna innan Joker gav ut den hösten 2010. ”Back In The Days” är en tillbakablick till ett 00-tal då hyperaktiva tonåringar utmanade varandra i planlösa verbala tvekamper.

Gästvokalisterna är flera men geniet sitter tveklöst vid mixerbordet.

Bästa spår: Tron

Artist: Joker
Titel: The Vision
Bolag: 4AD
Betyg: 4

Publicerad i Sydsvenskan 2011-11-02

 3/11 2011, 18:06 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: