Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Kuedo – Severant (LLLL)

Oavsett om brittiska Jamie Teasdale arbetar ensam eller som del av duon Vex’d kännetecknas musiken av en filmisk stämning. Om Vex’d mörka och industriella dubstep ackompanjerade en annalkande domedag är soloprojektet Kuedo ljudet av en ljusare gryning.

I ”Scissors” låter det som han har placerat kvarlevorna av Carly Simons baleariska discoklassiker ”Why” i något retrofuturistiskt drama med musik av John Carpenter eller Vangelis. Andra gånger hörs spår av sydstatshiphop och annan urban afroamerikansk musik.

Kontrasten mellan de smattrande trummaskinsrytmerna och de långsamt svepande syntmattorna och melodierna skapar ett drömskt och inbjudande ljudlandskap som än en gång bekräftar dubstepgenrens nuvarande bredd och djup.

Bästa spår: Scissors

Artist: Kuedo
Titel: Severant
Bolag: Planet Mu
Betyg: 4

Publicerat i Sydsvenskan 2011-10-26
 3/11 2011, 17:58 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: