Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Wale – Ambition (LLL)

Washingtonrapparen Wale gjorde mixtapes med Seinfeldtema och samarbetade med popstjärnor som Lily Allen och Lady Gaga. Men trots en kritikerhyllad storbolagsdebut 2009 uteblev den förväntade kärleken från massorna.

På uppföljaren prövar Wale en ny taktik och tar in smöriga R&B-sångare som Lloyd och Ne-Yo. Borta är influenserna från hemstaden lokala discofunkrörelse go-go. Borta är flörtarna med en medveten poppublik och den en gång trendsättande mixen av hiphop, klubbklassiker och europeisk dansmusik. Undantaget är Diplo-producerade ”Slight Work”.

Talande nog är låten den enda som sticker ut i sammanhanget. För i sökandet efter ett eget uttryck har mycket av det som en gång gjorde Wale spännande gått förlorat.

Bästa spår: Slight Work

Artist: Wale
Titel: Ambition
Bolag: Maybach Music/Warner
Betyg: 3

Publicerad i Sydsvenskan 2011-11-02

 3/11 2011, 18:04 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: