Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Common – The Dreamer/The Believer (LLLL)

När sångrapsensationen Drake släppte sitt andra album i november sålde det över 600 000 exemplar första veckan i USA. Drygt en tiondel så många köpte Commons nionde album när skivan nådde amerikanska marknaden dagarna innan jul.

Även om siffrorna återspeglar massornas ointresse för kompetenta rapveteraner är det missvisande. ”The Dreamer/The Believer” är det mest vitala Common släppt ifrån sig sedan 2005 års Kanye West-producerade ”Be”.

Med hjälp av gamla studiopartnern No I.D. har Chicagorapparen hittat tillbaka till de upplyftande soulmiljöer som utmärkte hans skivor från 00-talets mitt. Jämfört med den förvirrade Neptunes-producerade föregångaren är det en betydligt mer klädsam och värdig pensionsförsäkring.

Artist: Common
Titel: The Dreamer/The Believer
Bolag: Warner
Betyg: 4

Publicerad i Sydsvenskan 2012-01-18

 20/1 2012, 15:31 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: