Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

DJ Abrantee presents Afrobeats Mix Vol.1 (LLLL)

DJ Abrantee har försett västafrikaner i England med hits från Ghana och Nigeria i flera år. Nu har han även gett de lokala afrikanska tolkningarna av dancehall, hiphop och r&b ett gemensamt namn: afrobeats (med ”s” på slutet). Ordet är en direkt referens till 70-talets afrobeat och fusionen av afrikanska musiktraditioner, funk och jazz.

Precis som den legendariska nigerianska bandledaren Fela Kuti vidareutvecklade dåtidens afroamerikanska populärmusik skapar artisterna på ”Afrobeats Mix Vol. 1” nya rätter av välbekanta ingredienser. Allt är inte lika vällagat men de som inte hälsat på sångaren D’Banj eller rapparen Atumpan tidigare lär fastna framför youtube de närmaste dagarna.

DJ Abrantee
Titel: Afrobeats Mix vol. 1
Bolag:
www.abrantee.com
Betyg: 4

Publicerad i Sydsvenskan 2012-02-01

 6/2 2012, 20:49 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: