Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Estelle – All of Me (LL) 

Brittiska Estelles transformation från reggaevokalist till internationell popstjärna är fullbordad. Till skillnad från Rihanna lyckas hon trots titeln inte förmedla något av sig själv i ett kommersiellt sammanhang. När musiken låter som en beräknande kompromiss framstår även de ”personliga” mellanspårsdialogerna lika spontana som ett hemma-hos-reportage hos Vladimir Putin i rysk stats-tv.

”Speak Ya Mind” övertygar inte tillräckligt för att motivera en återanvändning av Adina Howard/Sugababes Bootsy Collins-plankning ”Freak Like Me”. ”Back To Love” är producerad av Wyclef Jean på sitt fånigaste pophumör. Motsägelsefullt är den och avslutande Ne-Yo-samarbetet ”Do My Thang” de enda låtarna som låter som potentiella hits.

Bästa spår: Back To Love

Artist: Estelle
Titel: All of Me
Bolag: Atlantic/Warner
Betyg: 2

Publicerad i Sydsvenskan 2012-03-07

 21/3 2012, 0:33 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: