Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Batida – Batida (LLLL)

I över tio år har britten Miles Cleret och hans återutgivningsbolag Soundway Records skeppat hem gamla vinylskivor från Västafrika och länderna kring karibiska havet. Angolansk-portugisiska Batidas debutalbum är början på något nytt då musiken är helt nyinspelad.

Till skillnad från andra retrospektiva bolag som återvänder från det förgångna försöker Soundway aldrig återskapa historien. Istället låter Batida 70-talets karnevalrytmer bli en bro till smattrande kuduro, västafrikansk hiphop och annan modern basmusik med rötter i tropikerna.

Genrelokala favoriten ”Alegria” har spelats på lokala dansgolv i ett par år. ”Puxa” med sina krossade garagehousekaggar är bara en av ytterligare ett halvt dussin potentiella klubbhits.

Bästa spår: Puxa

Aritst: Batida
Titel: Batida
Bolag:
Soundway
Betyg: 4

Publicerad i Sydsvenskan 2012-04-04

 8/4 2012, 20:46 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: