Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Diverse artister – Sofrito International Soundclash (LLLLL)

När klubbkollektivet Sofrito presenterade sig för ett par år sedan var det en uppenbarelse: den utgrävning som startat på Londons jazzdansklubbar och via bossanova och salsa hittat till afrobeat på 90-talet hade bara skrapat på ytan. De verkliga skatterna fanns i Västafrika och Karibien och var ännu oupptäckta.

På sin andra samling fortsätter de leda ett glödhett karnevaltåg över Atlanten. Till skillnad från föregångaren hoppar de fritt i tiden – från närmare 50 år gamla rytmer från Dominikanska republiken till nyproducerad colombiansk marimba och omplåstrad haitisk gör-det-själv-disco signerad Stockholms Tropical Treats.

Nyfiket. Entusiastiskt. Årets samlingsalbum.

Bästa spår: Les Vikings – Ambiance (Guhe Huiamo)

Diverse artister
Titel: Sofrito International Soundclash
Bolag: Strut
Betyg: 5

Publicerad i Sydsvenskan 2012-07-25

Läs mer: Sofrito Presents Tropical Discoteque (recension)

 30/7 2012, 14:34 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: