Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

P.J. – Makin’ Moves (LLL)

Sedan tungviktsveteranerna Timbuktu och Chords lämnade Lund har staden varit osynlig på den svenska hiphopkartan. Pauli Jokela kan ändra på det. Debutalbumet presenterar en lovande rappare som för ovanlighetens skull valt engelskan framför svenskan.

Texterna är ofta moget självreflekterande. Kombinationen av stilsäker rap och soul- och jazzinfluerade produktioner gör att ”Makin’ Moves” påminner om de gratissläpp J. Cole läckte innan storbolagsdebuten.

”Miss Hiphop” hämtar ett stilgrepp från Commons ”I Used To Love H.E.R.” och använder en tjej som metafor för hiphopgenren. P.J. oroar sig för att avancerad lyrik ersatts av yta. Slutsatsen att det var bättre förr får honom att låta mer än dubbelt så gammal som verklighetens 20 år.

Bästa spår: Makin’ Moves

Artist: P.J.
Titel: Makin Moves
Betyg: 3
Eget bolag

Publicerat i Sydsvenskan 2012-08-28
 3/9 2012, 8:38 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: