Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Sjukstugan – Rap på svenska (LLLL)

Petter-välsignade Baba Recordings är den mest spännande svenska hiphopetiketten just nu. Bolaget visar upp en helt annan artrikedom inom den svenska hiphopfloran än den som fanns när rappionjären först praktiserade som skivbolagsboss kring millenniumskiftet.

På sin sprudlande debut, den mest imponerande sedan Mohammed Alis ”Processen”, uppdaterar Sjukstugan Native Tongues och The Pharcydes lekfulla 90-tal till nutid. Produktionerna återanvänder allt från svensk folkmusik till gamla barnprogram.

Stockholmstrion har tillräckligt stort självförtroende för att ägna sig åt anspråkslös partyrap. ”Säger vad fan som helst – det låter ändå bra”, som de själva utrycker det i genialiska plufsiga basmonstret ”Zig Zag”.

Bästa spår: Zig Zag

Artist: Sjukstugan
Titel: Rap på svenska
Bolag: Baba Recordings/Sony
Betyg: 4

Publicerad i Sydsvenskan 2012-09-05

 6/9 2012, 9:00 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: