Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Mala – Mala In Cuba (LLL)

Att förena ett kargt England med ett hett och livligt Kuba är inte nödvändigtvis en god idé. Men på albumprojektet ”Mala in Cuba”, finansierat av en rom-tillverkare, lyckas den brittiske dubstep-pionjären och Digital Mystikz-producenten göra just det genom att lyfta fram de gemensamma nämnarna.

Med hjälp av kubanske jazzpianisten Roberto Fonseca låter Mala den melankoli som ligger som en våt filt över både urban brittisk dansmusik och kubansk musiktradition omsluta de intensiva uppklippta slagverksrytmerna.

På låtar som ”Cuba Electronic”, ”Ghost” och ”Revolution” skapar Mala en dystopisk stämning medan ”The Tourist” mer låter som om gatukonstnären Banksy har dekonstruerat resekatalogernas bild av Kuba med sprayburk och tapetklister.

Bästa spår: Como Como

Artist: Mala
Titel: Mala In Cuba
Bolag: Brownswood
Betyg: 3

Publicerad i Sydsvenskan 2012-09-20

 20/9 2012, 7:47 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: