Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Follow Him To The End Of The Desert (LL)

Fredrik Lindström har kallat Dalarna för Sveriges kulturella frysbox. Musikaliskt verkar Borlängerapparen och vargaktivisten Follow Him to the End of the Desert inte ha gläntat på fryslocket sedan millenniumskiftet. Som om ett drygt decennium av utveckling inom genren har passerat utan att någon av de inblandade noterat det.

Rapstilen är stelt sluggande och texterna fyllda av revolutionsromantik och samhällskritik – mot kapitalism, sexism, nazister och jägare. De senare kallas mördarmaskiner i ”Die Wolfhater Die!”, vilket säkert lär få en och annan kränkt vit man att hyperventilera.

Artist: Follow Him to the End of the Desert
Titel: The Dalecarlian Book of the Dead
Bolag: Catapults Entertainment/Playground
Betyg: 2

Publicerad i Dalarnas Tidningar 2012-05-10

 11/10 2012, 7:44 – Jonas | Recensioner

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: