Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Angel Haze – Classick (LLLL)

Under normala omständigheter vore ett gratissläpp med egenkomponerade tolkningar av artister som Erykah Badu och Jay-Z en parentes i bruset. Men redan när Angel Haze presenterade sig själv för drygt ett år sedan var det något särskilt med de hemgjorda webbkamerabilderna som gjorde att jag fortsatte att lyssna.

På mixtapet ”Classick” gör hon en nyinspelning av Eminems ”Cleaning Out My Closet” som lämnar mig stum.

Angel Haze berättar självutlämnande om en tioårig tjej som flaxade med armarna för att nå himlen men istället tvingades stänga in sig själv och åratal av övergrepp i en skrubb. När Haze blottar sina själsliga ärr är det starkare och mer gripande än när Frank Ocean kom ut ur garderoben.

Artist: Angel Haze
Titel: Classick
Bolag: Livemixtapes.com
Betyg: 4

Publicerad i Sydsvenskan 2012-10-31

Läs mer: Angel Haze – King (recension)

 31/10 2012, 21:46 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: