Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Lindstrøm – Smallhans (LLLL)

Hans-Peter Lindstrøm presenterade sig 2005 med Giorgio Moroder-influerade discoraketen ”I Feel Space”. Sedan dess har norrmannen irrat mellan experimentella soloprojekt och suggestiv spegelbollspop ihop med sångerskan Christabelle utan att nå samma höjder.

Karriärens fjärde och årets andra album sägs hämta inspiration från barndomens maträtter. Skivan är mixad av landsmannen och samarbetspartnern Todd Terje vilket hörs. De snygga analoga discomelodierna landar mitt på dansgolvet mellan Lindstrøms egna genombrottsingel och Terje Olsens klubbhit ”Inspector Norse” från i vintras.

”Smalhans” är Lindstrøms mest utpräglade dansalbum hittills. Trots vissa variationsbrister är det därmed också hans bästa.

Bästa spår: Vōs-sākō-rv

Artist: Lindstrøm
Titel: Smalhans
Bolag: Smalltown Super Sound/Border
Betyg: 4

Publicerat i Sydsvenskan 2012-11-07

 13/11 2012, 8:24 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: