Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Menahan Street Band – Crossing (LLLL)

Menahan Street Band är mest kända för att fenomenala ”Make the Road By Walking” samplades till Jay-Zs ”Roc Boys (And the Winner Is)…”. Till skillnad från många andra funkartister som förärats en plats i hiphophistorien har gatubandet aldrig samlat damm innan de återupptäcktes. Gruppen bildades 2007 av medlemmar från bland annat Antibalas och Sharon Jones kompband The Dap-Kings.

På andra albumet fortsätter de blanda funk, soul, jazz, latin och afro-beat med sådan träffsäkerhet att varje taktslag låter som potentiellt samplingsmaterial för 90-talets största hiphopproducenter. Som helhet är det faktiskt starkare och mer sammanhållet än merparten av de album från 60- och 70-talet som de efterapar.

Bästa spår: The Crossing

Artist: Menahan Street Band
Titel: Crossing
Bolag: Daptone/Border
Betyg: 4

Publicerad i Sydsvenskan 2012-11-21

 22/11 2012, 16:49 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , , , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: