Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Solange – True EP (LLLL)

Att försöka konkurrera om uppmärksamhet med en karismatisk påfågel som Beyoncé Knowles är ingen toppenidé. Det inser lillasyster Solange och hittar både ett eget uttryck och en potentiellt annorlunda publik.

Sjuspårs-EP:n ”True” är utgiven på indiebolaget Terrible Records som drivs av Chris Taylor från Brooklynrockarna Grizzly Bear. Brittiska Dev Hynes, som tidigare arbetat med Florence and the Machine, Chemical Brothers, Basement Jaxx har producerat.

Hynes mejslar fram en personligare och mognare ljudbild som hämtar lika många element från 80-talets new wave och skeva postpunk som från 90-talets r&b. ”Losing You”, en av årets bästa singlar och snyggaste videos, var uppenbarligen ingen tillfällighet utan början på något större.

Bästa spår: Losing You

Artist: Solange
Titel: True EP
Bolag: Terrible Records
Betyg: 4 

 Publicerad i Sydsvenskan 2012-12-05

 7/12 2012, 8:21 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , , , , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: