Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

FaltyDL – Hardcourage (LLL)

Nyfiken bångstyrig house med rötter i den brittiska klubbmyllan har haft många namn genom åren. På 90-talet kallades det för nujazz. I början av 00-talet blev det broken beat. Innan storfräsare som Skrillex la beslag på dubstep-fanan samsades även flera av ovanstående subgenrer under samma flagg.

Hemadressen för FaltyDL är New York men hans musik rör sig kors och tvärs längs tunnelbanenätet i London. Lokala profiler som Jamie XX, Burial och Four Tet skymtar genom fönstren. I sina bästa stunder når han upp till deras nivå, exempelvis i snyggt uppklippta förstasingeln ”Straight & Arrow” och suggestiva jazzhousenumret ”Finaly Some Shit/The Rain Stopped”. Däremellan tuffar t-banan lite för ofta på tomgång.

Artist: FaltyDL
Titel: Hardcourage
Bolag: Ninja Tune/Border
Betyg: 3 

Bästa spår: ”Straight & Arrow”

Publicerad i Sydsvenskan 2013-01-30

 5/2 2013, 9:55 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: