Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Darkstar – News From Nowhere (LLL)

Utvecklingen inom dubstep påminner om housemusikens monströsa tillväxt. Idag är avståndet mellan arenornas basbestar och de som eftersträvar mer subtila uttryck så stort att genrenamnet är det enda som förenar.

Darkstar rörde sig tidigt i dubstepscenens utkanter och lät lo-fi-bruset från underjorden effektfullt möta enkla och snygga popmelodier. På andra albumet lämnar de moderskeppet Hyperdub för elektroniska dansmusikpionjärerna på skivbolaget Warp. Mellan de svävande ljudlagren ekar både James Blake och Jamie Woons postdubstep och fragment från progg- och psykedelisk rock.

Darkstar är bra på att måla uttrycksfulla ljudbilder men emellanåt sker det på bekostnad av de tillmötestående popslingor som lyfte trions tidiga singlar.

Bästa spår: Young Heart’s

Artist: Darkstar
Titel: News From Nowhere
Bolag: Warp/Border
Betyg: 3 

Publicerad i Sydsvenskan 2013-02-06

 5/3 2013, 8:05 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: