Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Usio – Kuwa Huru (LLLL)

Att släppa vinyl idag påminner om en påkostad inramning av ett konstverk. Konstnärligt har det ringa betydelse. Men ett litet skivbolag som ger ut vinyl med den dyra produktion och distribution som per automatik följer signalerar att de värdesätter innehållet på ett annat sätt än någon som sprider musiken gratis.

Studio Barnhus har med lika delar nytänk och traditionalism byggt ett av de starkaste varumärkena inom svensk dansmusik. Usios ”Kuwa Huru” är bolagets första fullängds-LP och en av deras starkaste utgivningar hittills. 47 minuter nyfiken gör-det-själv-house med tydliga influenser från disco och afro. Åtta låtar som träffar med helt annan precision än den svallvåg av digitala släpp som oavbrutet sköljer över oss.

Bästa spår: Hadithi Fupi

Artist: Usio
Titel: Kuwa Huru
Bolag: Studio Barnhus
Betyg: 4 

Publicerad i Sydsvenskan 2013-02-13.

 5/3 2013, 8:02 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: