Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

DJ Koze – Amygdala (LLLLL)

I slutet av ”Amygdala” samplar DJ Koze kabarésångerskan Hildegard Knef: ”Wenn ich Mut hab, schreib ich dir ein Buch. Vielleicht kein Meisterwerk, vielmehr ein Versuch”.

Mästerverk är ett trött ord men ligger nära till hands för att beskriva tyskens första album på åtta år. Varje ljud och taktslag är en demonstration över klubbmusikens möjligheter och uttryck. Från Caribou-samarbetet ”Track ID Anyone?” till avslutande lofi-balladen ”NooOoo”.

En yr saxofon brölar över ett nyfiket housebeat. Oljefat samsas med mungingor, ljuva popmelodier och tvärt avhuggna röstsamplingar. Allt utmärks av en sådan sprudlande lekfullhet att barnmusikappen Toca Boca-band framstår som ett tungt Lars Norén-drama i en jämförelse.

Bästa spår: Track ID Anyone?

Artist: DJ Koze
Titel: Amygdala
Bolag: Pampa
Betyg: 5 

Publicerad i Sydsvenskan 2013-04-09

 14/4 2013, 13:16 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: