Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Minilogue – Blomma (LLLL)

Minilogue kallar uppföljaren till 2008 års genombrottsalbum ”Animals” för ”Blomma”. Titeln är finurligt dubbeltydig och passande för den numera utvandrande Malmöduons långsamt växande organiska skapandeprocess som effektfullt brukar iscensättas i deras liveframträdande.

Albumet består av två CD:s med ihopmixade låtsjok, en mer taktfast och en mer ambient. Musiken är skapad utifrån några improviserade studiomöten mellan Sebastian Mullaert och Marcus Henriksson. Spontaniteten skapar naturligt liv och mänsklig variation i de loopbaserade och ofta sterilt digitala technomiljöerna.

Det har gjorts många försök att utnämna techno till vår tids jazz. Få har varit lika övertygande som de naturromantiska ögonblicksbilder som Minilogue fångat.

Artist: Minilogue
Titel: Blomma
Bolag: Cocoon
Betyg: 4 

Publicerad i Sydsvenskan 2013-04-24.

 

 28/4 2013, 12:42 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: