Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Daft Punk – Random Access Memories (LLL)

Orsakerna till att Daft Punk dominerat mediabruset i vår: en påkostad och skicklig PR-strategi och att de som upptäckte gruppen kring millenniumskiftet nått en sådan maktposition att de sätter agendan.

Musikaliskt är det lite som gör ”Random Access Memories” relevant i ett aktuellt popsammanhang. Mixen av retroromantisk elektronisk danspop och välputsad rock från Los Angeles 80-tal samt gruppens svulstiga robotdisco sammanfattar det som världen utforskade åren efter fransmännens senaste album. Det kom 2005.

Nya skivan rymmer ändå flera ytterst välkomponerande popbyggen. ”Get Lucky” är den mest omedelbara men ”Touch”, ett storslaget samarbete med låtskrivaren och skådespelaren Paul Williams, är minst lika träffsäker.

Bästa spår: Get Lucky

Artist: Daft Punk
Titel: Random Access Memories
Bolag: Sony
Betyg: 3 

Publicerat i Sydsvenskan 15 maj 2013.

 

 23/5 2013, 8:47 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: