Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Rokia Traouré – Beautiful Africa (LLL)

Malisångerskan Rokia Traoré härstammar från en del av musikvärlden som präglas av starka traditioner. Efter att hon tidigt välsignats av den framlidna gitarrlegenden Ali Farka Touré har hon ändå vågat testa nya uttryck för sin blandning av västafrikansk folkblues och västerländsk pop.

Femte albumet, det första sedan kritikerhyllade ”Tchamantché” från 2008, är ytterligare en utveckling av hennes artisteri. Skivan är inspelad i Bristol med gamla PJ Harvey-producenten John Parish vid kontrollbordet. Det hörs. Rockinfluenserna har blivit tydligare och ljudbilden mindre akustisk utan att förlora kontakten med dess rötter.

Återhållsamheten i produktionerna vägs upp av Traorés uttrycksfulla sångröst.

Bästa spår: Ka Moun Kè

Artist: Rokia Traoré
Titel: Beautiful Africa
Bolag: Nonesuch/Warner
Betyg: 3 

Publicerat i Sydsvenskan 8 maj 2013

 

 23/5 2013, 8:37 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: