Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Jessy Lanza – Pull My Hair Back (LLL)

I somras hördes Jessy Lanza på brittiska Ikonikas italoinfluerade discoburgare ”Beach Mode (Keep it Simple)”.  På debutalbumet har den klassiskt skolade sångerskan och musikläraren jobbat med landsmannen Jeremy Greenspan från Junior Boys.

Kanadensaren har sedan tidigare ett stort antal gedigna pop- och dansmusikfusioner i sitt CV. Tillsammans har de sytt ihop nio popblåsor som svävar mellan klassisk house, electro och brittiska basmusik. Mönstren är snygga men också väl använda sedan tidigare.

När de målar utanför mallarna blir det riktigt intressant. ”Kathy Lee”, en luftigt minimalistisk popbastard uppiffad med en kuslig röstsampling från klubbvärldens bakgator, är en av årets absolut bästa musikvideos.

Bästa spår: Kathy Lee

Artist: Jessy Lanza
Titel: Pull My Hair Back
Bolag: Hyberdub
Betyg: 3 

Publicerad i Sydsvenskan 11 september 2013.

 16/9 2013, 9:14 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: