Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

The Weeknd – Kiss Land (LLL)

Få har lyckats fånga storstadens motsägelsefulla ödslighet bättre de senaste åren än The Weeknd. 2011 chockade den kanadensiska r&b-sångaren popvärlden genom att på nio månader släppa tre enastående gratisalbum. Med ett bredbands hastighet gick han från totalt okänd till genrens förgrundsgestalt.

Två år senare kommer The Weeknds officiella debutalbum. Den som har tröttnat på tidigare låtmaterial men inte förlorat aptiten på ångest och efterfestdekadens får en nylagad buffé framdukad på ”Kiss Land”.

Produktionerna har blivit än mer dramatiska men den främsta största skillnaden är att det som tidigare lät som ett kittlande smakprov av framtiden numera bara låter som en hyfsat intressant skärva av samtiden.

Bästa spår: Tears In The Rain

Artist: The Weeknd
Titel: Kiss Land
Bolag: XO/Republic Records
Betyg: 3 

Publicerad i Sydsvenskan 11 september 2013.

 16/9 2013, 9:17 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: