Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Livity Sound – Livity Sound (LLLL)

Sedan Livity Sound gav ut sin första vinyltolva med dubinfluerad house och techno 2011 har de inblandade gjort ett sådant avtryck inom den elektroniska dansmusiken att de nästintill skapat en egen subgenre.

När Bristolbolaget och producentkollektivet för första gången samlar utgivningarna digitalt uppkallar de för enkelhetens skull dubbelmackan efter sig själva.

Livity Sound skapades som en motreaktion till kommersialiseringen av dubstep och vill lyfta fram rötterna i Bristols jamaicanska soundsystemkultur. Vissa drar paralleller till Massive Attack och partykollektivet The Wild Bunch men Livity Sounds råa barskrapade rytmer har mer gemensamt med Basic Channels dubtechno och Skull Discos punkromantiska tribala dubstep.

Bästa spår: Vapours

Artist: Livity Sound
Titel: Livity Sound
Bolag: Livity Sound
Betyg: 4

Publicerat i Sydsvenskan 30 oktober 2013. 

 16/11 2013, 12:56 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: