Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Malcolm B – Tid och rum (LLL)

Framgångarna i X Factor 2012 verkar ha fått vissa att överskatta Malcolm Bs musikaliska popularitet. Sanningen är att ingen av singlarna Bredängsrapparen har släppt efter programmet är i närheten av lika många spelningar på Youtube och Spotify som låtarna de krängde i samband med tv-sändningarna.

Det är både synd och orättvist för Malcolm B är en skicklig rappare.

På det varierade debuten visar han att Mack Beats-producerade ”Den där shonnen” inte var en tillfällig sommarplåga. ”Gäris” är fyndig tolkning av Jay Zs ”Girls Girls Girls” med en barskrapad produktion, ”Vad du vill” ett bra försök att göra Will Smith-disco av Kaahs åttiotalsfunk. Men i försöket att ge något till alla blir det lätt opersonligt.

Bästa spår: Den där shonnen

Publicerad i Sydsvenskan 13 november 2013.

 16/11 2013, 13:00 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: