Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Blood Orange – Cupid Deluxe (LLLL)

Under sin uppväxt var Devonté Hynes alltid den udda fågeln. Oavsett om han rörde sig bland nördarna i schackklubben, skolorkestern eller bland snubbarna i idrottslaget. När han som Blood Orange nattvandrar mellan r&b, new wave, disco, hiphop och jazzfunk från 80-talet är musiken lika svår att kategorisera.

Hynes producerade Solange senaste EP och indiehit ”Losing You”. Ljudmiljöerna på ”Cupid Deluxe” är mer tillspetsade.

Blood Oranges två år gamla debut tillägnades transexuella ballroomlegenden Octavia St. Laurent. ”Uncle Ace”, en protohouseballad inspirerad av tunnelbanelinjen i New York som fungerar som härbärge för många av stadens utstötta unga, är ytterligare en vacker salut för alla som inte passar in i normen.

Bästa spår: Uncle Ace

Artist: Blood Orange
Titel: Cupid Deluxe
Bolag: Playground
Betyg: 4

Publicerad i Sydsvenskan 20 december 2013. 

 6/1 2014, 14:20 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , , , , , , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: