Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Burial – Rival Dealer (LLL)

Skillnaden mot Burials tidigare släpp är att den medieskygga britten för första gången har ett uttalat budskap att förmedla.  I en kort kommentar till radioprofilen Mary Anne Hobbs förklarar han att han velat skapa antimobbinglåtar som stöd till alla som tappat tron på sitt mänskliga värde.

Delvis är ”Rival Dealer” också ett nytt kapitel musikaliskt. Även om han tagit myrsteg mot pop är hans knastriga och snåriga breakbeats för avvikande och obekvämt uttrycksfulla för att tilltala massorna.

Hoppfulla ”Come Down To Us” avslutas med en sampling av Lana Wachowski, filmaren bakom Matrix-serien, som förra året kom ut som transexuell. Hela ep:n är ett drygt 28 minuter långt upprop för rätten att vara sig själv.

Bästa spår: Come Down To Us

Artist: Burial
Titel: Rival Dealer
Bolag: Hyperdub
Betyg: 3 

Publicerad i Sydsvenskan 18 december 2013.

 6/1 2014, 15:01 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: