Losing my taste for the nightlife
Jonas Grönlund – Om musik och kultur

Linda Pira – Matriarken (LLLL)

Med en egen SVT-serie, löpsedlar och helsidor i de största dagstidningarna är Linda Pira årtiondets största blågula hiphophajp. Ordet hajp missbrukas ofta för att avfärda oförtjänt uppmärksammade nykomlingar. Till skillnad från andra uppskrivna mediefavoriter har Pira stil, låtar och färdigheter för att backa upp varenda superlativ. Från sitt inhopp på Stors ett år gamla klubbhit ”Rom & Kush” till egna singeln ”Bang Bang/Bäng Bäng” har hon överträffat alla skyhögt ställda förväntningar.

Utgångssaluten ”Knäpper fingrar” fortsätter i samma tonfall men debut EP:n visar att Pira har mer i än omedelbara dansgolvsgranater i arsenalen och även behärskar att bli personlig och känslosam. Det här är bara början.

Bästa spår: Bästa vän

Artist: Linda Pira
Titel: Matriarken
Bolag: Redline Records/Universal
Betyg: 4

Publicerat i Sydsvenskan 4 december 2013. 

 6/1 2014, 14:48 – Jonas | Recensioner
 Etiketter: , , , ,

Du kan lämna feedback eller pinga.

Lämna feedback

Lämna feedback i rutan nedan: